Stopp i avlopp Stockholm

Stopp i avlopp – avloppsrensning i Stockholm

Har du stopp i avloppet och behöver göra en rensning? Man vet aldrig när olyckan är framme och det kan uppstå problem med avloppssystemet. Om du kontaktar oss så får du snabb hjälp med avloppsrensning i Stockholm. Vi tar alltid snabbt hand om alla inkommande ärenden och är alltid beredda att åtgärda stopp i avlopp hos privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Kontakta oss redan idag om du har problem med dina rör – vi har stor kunskap och erfarenhet av att åtgärda stopp i avlopp i Stockholm.

Avloppsjour dygnet runt

Vår avloppsjour är bemannad alla dagar i veckan, dygnet runt och vi står redo att rycka ut oavsett om det rör sig om en större stamspolning eller rörstopp i en villa.

Jourtel: 08-758 89 87

 

stamspolning stockholm stopp i avlopp

Ett brett utbud rörtjänster

Här är några av de tjänster vi kan erbjuda när det handlar om rör och avlopp.

  • Högtrycksspolning.
  • Stamspolning.
  • Underhållsspolning.
  • Rörinspektion.
  • Slamsugning.
  • Avloppsrensning.
  • Rotskärning.

Avloppsrensning Stockholm

Vi utför även avloppsrensning genom rörslipning – som är steget när högtrycksspolning inte räcker för att ordna stopp i ett avlopp. Rörslipning används för att slipa bort grava rostbeläggningar i avlopp. Sådana beläggningar bildas ofta med tiden och kan orsaka driftstörningar och stopp i avloppssystem. Rör som är i dåligt skick bör alltid åtgärdas så fort som möjligt då problemen ofta kan bli svåra att åtgärda och kostsamma på längre sikt.

Vi är specialister på att avhjälpa stopp och driftstörningar i rör. Du kan vända dig till oss oavsett om det handlar om akuta problem eller underhållsarbete. Kontakta oss så hjälper vi dig med stopp i avlopp i Stockholm.

Rensa avloppet och få full kapacitet

När vi slipar dina rör invändigt arbetar vi med koromantförsedda och roterande kättingar. Dessa lossnade beläggningar har fastnat inuti röret, exempelvis rost, fett och gammalt spackel. Målsättningen är att rörets insida ska bli slät samtidigt som tvärsnittet är runt, detta för att maximal hydraulisk kapacitet ska uppnås.

Vad är hydraulisk kapacitet?

Hydraulisk kapacitet är ett rörs förmåga att transportera bort innehåll med hjälp av den så kallade självrensningsprincipen. Denna kapacitet är ett måste för att det ska finnas ett tillräckligt flöde genom rören och dessutom avgörande för hur länge rören kommer att hålla. För att få den hydrauliska kapaciteten måste röret vara runt, ha tillräckligt fall och ytan måste vara slät. Detta kan vi ordna genom en väl utförd avloppsrensning.

Spolning en effektiv metod mot stopp i avlopp

Att utföra en spolning med högt tryck är den snabbaste vägen när det handlar om att åtgärda stopp i avlopp. Inga avloppssystem är underhållsfria – vi tar för givet att rören ska fungera för att vardagen ska flyta på som den ska. Ibland kommer oturen och det blir stopp i rören. Men en spolning är inte bara bra när det redan är stopp i ett avlopp – det är också en viktig förebyggande åtgärd för att undvika framtida problem som fukt och översvämningar. När vattnet står högt i badrummet kommer en ordentlig spolning inte framstå som en kostnad att tala om

Vatten med högt tryck

Högtrycksspolning består av en kraftig vattenstråle som med högt tryck spolar rent avloppsrör och brunnar med mera. Det här är det enklaste och snabbaste sättet att få rent i stammar och ledningar. Genom att spola får du bättre genomströmning i rörsystemet, vilket ger rören en längre livslängd och du slipper stopp i avlopp i framtiden.

Vi har lång erfarenhet av branschen och har lång erfarenhet av avloppsrensning i Stockholm. Vi tar dessutom alltid hänsyn till miljön och investerar därför alltid i den senaste och mest miljövänliga tekniken.

Stopp i avlopp Stockholm – så fixar du det

Stopp i avloppet kan vara besvärande – ofta rent ut sagt äckligt. Men går det att förebygga? Ja, det finns en hel del saker man kan göra för att förhindra stopp i avlopp i Stockholm.

Det enklaste sättet är att se till att det helt enkelt rinner mycket vatten genom rören. Ett enkelt och billigt sätt att hålla rent är därför att regelbundet spola genom rören med varmvatten. Fyll upp handfatet eller diskhon med så varmt vatten som möjligt och släpp sedan ut det på en gång.

Slå in mycket vatten samtidigt

När det handlar om toaletten är det bra att slå i en stor mängd vatten i toaletten emellanåt, använd inte bara spolknappen. Det är dessutom viktigt att inte spola ned vad som helst. I en toalett ska man bara slänga toalettpapper.

I köket är det lätt att det hamnar mycket fett i avloppet. När det stelnar blir det ofta stopp. För att undvika problem är det därför bra att torka av stekpannor, plåtar och andra husgeråd med hushållspapper istället för att skölja av fettet i vasken. Var dessutom uppmärksam på om det börjar lukta illa eller bubbla i avloppet, det är ofta ett tecken på att det börjar bli stopp.

Undvik propplösare vid stopp i avlopp

Vi rekommenderar dock inte propplösare, även om sådana kan fungera i vissa fall. De består ofta av natrium- eller kaliumhydroxid som kan orsaka frätskador. I värsta fall kan propplösare förstöra dina rör. Dessutom är de inte bra ur ett miljömässigt perspektiv.

Först och främst råder vi dig att anlita oss för en avloppningsrensning i Stockholm – det bästa sättet att åtgärda stopp i avlopp.

Vi fixar stoppet i ditt avlopp
GTM-WBNS9B8